Zencefil’in Faydaları

Değerli NURU ŞEMS okuyucuları bundan sonraki dönemlerde sizlere şifalı bitkiler hakkında bilgiler vereceğim. Bitkiler, nasıl kullanılır, hangi hastalıklara iyi gelir? Bu konular hakkında sizlere yardımcı olmaya çalışacağım.

Birçok hastada denenerek ZENCEFİL,KABUK TARTIN VE KARANFİL  şeker hastalığına karşı kullanımını ve nasıl kullanılacağını yazdım şifa Alemlerin Rabbi Olan Yüce Rabbimizden.

          SİTEMİZİN ŞİFALI BİTKİLER BÖLÜMÜNDEN HER TÜRLÜ  HASTALIK VE TEDAVİSİ KONUSUNDA SORULAR SORABİLİRSİNİZ!

            ZENCEFİL BİTKİSİ

Zencefil Bitkisi ve Kökü: Nemli ve sulak iklimlerde yetişen ve sarı renkte çiçekler açan bir bitki olan zencefilin kökleri yassı ve gri renktedir. Zerdeçal ile benzer etkilere sahip olan Zencefilin kökü baharat olarak mutfaklarda ya da tıbbi amaçlarla çeşitli şekillerde kullanılır. Kokusu kuvvetlidir

Zencefilin Faydaları: Zencefil, Kur’an’da (İnsan Suresi, 17. Ayet) adı geçen tek baharattır. İştah açar. Yatıştırıcı ve gaz söktürücüdür. Vücudu terletir. İltihap önleyicietkisi ile özellikle eklem iltihaplarına karşı oldukça faydalıdır. Soğuk algınlığına iyi gelen zencefil, balgam söktürür ve iyileşmeyi hızlandırır. Bulantıları gidermeye yardımcı olur ve kusmayı önler. Vücut direncini, bedensel ve zihinsel gücü arttırır. Mikrop öldürücüdür. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Kansere karşı koruyucudur. Damar tıkanıklığını önlemeye yardımcı olmasının yanı sıra kan damarlarını genişleterek romatizma ağrılarının hafiflemesine de yardımcı olur. Bağırsak bozukluklarını giderir. İshali keser. Cinsel isteği arttırır.

zencefil01

Zencefil

Zencefil Nasıl Kullanılır? Zencefil kökü genellikle kurutularak baharat olarak kullanılır. Zencefili yaş olarak da kullanabilirsiniz. Ayrıca, zencefilden elde edilen zencefil yağı, tıbbi amaçlı olarak, hazmı kolaylaştırıcı etkileri için kullanılmaktadır.

Zencefil Çayı: Zencefil çayı da hazmı kolaylaştırır ve ayrıca hafızayı kuvvetlendirir. Zencefil çayı, grip başta olmak üzere, soğuk algınlığı ve öksürüğe çok iyi gelir. Bir bardak kaynar suya bir nohut tanesi kadar zencefil dilimlenip atılır ve 5-10 dakika demlenmeye bırakılır. Zencefil çayı, bal ile tatlandırılarak ve içine bir miktar limon sıkılarak içilirse daha lezzetli ve faydalı olur.

ŞEKER HASTALINĞINDA NETİCE ALINAN ZENCEFİL KÜRÜ:

1 AD PARMAK BÜYÜKLÜĞÜNDE KABUK TARÇIN

1AD ZENCEFİL KÖK (YAKLAŞIK KÜP ŞEKER BÜYÜKLÜĞÜNDE )

7 AD KARANFİL

HAZIRLANIŞI:

YUKARDAKİ BİTKİ KÖKLERİ BİR CEZVEDE 7 DAKİKA KAYNATILDIKTAN SONRA HERGÜN SABAH KAHVALTIDAN YARIM SAAT ÖNCE İÇİLİRSE ALLAHIN İZNİYLE ŞEKER DÜŞÜRÜR VE DÜZENLİ KULLANIMIDA DA KONTROL ALTINA ALINIR

AYRICA ;ŞEKER HASTALIĞI VÜCÜDÜ YORDUĞU İÇİN ŞEKER HASTALARI GENELDE YORGUN VE HALSİZ OLURLAR BİR AYLIK KULLANIMDAN SONRA VÜCÜDA DİRENÇ VERİR VE BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİR..

 AHMET BAHADIR YILMAZ

Nuru ŞEMS ——EY ADEMOĞLU! Sen Bir Güneşsin Işığını Kaybetme

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s